Poslanci Zastupiteľstva PSK schválili rozdelenie 308,286 milióna Sk

15.04.2008 Prešov

Prešov 15. apríla (TASR) – Rozpis kapitálových výdavkov v celkovej výške 308,286 milióna Sk (9,54 milióna eura)) schválili dnes v Prešove poslanci Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK).
Najviac prostriedkov 95,29 milióna Sk (2,95 milióna eura) pôjde do rezortu školstva na opravy, rekonštrukcie a technické vybavenie stredných škôl a školských zariadení v pôsobnosti PSK. Takmer 43,5 milióna Sk (1,35 milióna eura) získajú domovy sociálnych služieb na opravy a zateplenie budov, na nákup dopravných prostriedkov, vybavenie kuchýň a práčovní. Z balíka 30,5 milióna Sk (930.000 eur) určených do oblasti kultúry pripadne najviac - 12 miliónov Sk ( 370.000 eur) na výstavbu skladových objektov pre Divadlo Jonáša Záborského, ktoré budú slúžiť aj Divadlu Alexandra Duchnoviča a súboru PUĽS v Prešove. Na rekonštrukciu a modernizáciu ciest v správe PSK vyčlenili poslanci 47,14 milióna Sk (1,46 milióna eura), 68,39 milióna Sk (2,12 milióna eura) schválili poslanci zastupiteľstva pre potreby Úradu PSK na rekonštrukciu priestorov úradu, nákup počítačovej techniky a 30 miliónov Sk (930.000 eur) na rekonštrukciu budovy bývalej NsP vo Vranove nad Topľou, ktorá je majetkom prešovského VÚC. Predseda PSK Peter Chudík informoval poslancov o dôvodoch, ktoré viedli vedenie VÚC k tomuto rozhodnutiu. Budova je predmetom rokovania PSK a Ministerstva vnútra SR o výmene objektu bývalej nemocnice vo Vranove, ktorá by mala slúžiť na zriadenie Okresného riaditeľstva Policajného zboru. Ako protihodnotu by PSK získal budovu na Námestí mieru v Prešove, v ktorej sídli dnes a tým by naplnil uznesenie zastupiteľstva, ktoré ho zaviazalo riešiť samostatné sídlo.
Zastupiteľstvo splnomocnilo predsedu VÚC podpísať dohodu medzi Prešovským samosprávnym krajom a Podkarpatským vojvodstvom o medziregionálnej spolupráci. Regióny budú v spolupracovať v oblasti hospodárstva, regionálnej politiky a regionálneho rozvoja, cestovného ruchu, dopravy a cestných prepojení, ochrany životného prostredia a územného plánovania, kultúry, vzdelávania, sociálnej oblasti a zdravotníctva.
 

Vyberte región